6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu

Kastamonu Bölge Elemeleri kapsamında okçuluk etkinlikleri ve çeşitli oyunlar gerçekleştirilecek.

6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kastamonu Belediyesi ve Okçular Vakfı işbirliğinde düzenlenen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri, Uzunyazı Havaalanı mevkisinde gerçekleştiriliyor.

Yarın sona erecek elemeler kapsamında gün boyu okçuluk etkinlikleri ve çeşitli oyunlar yapılacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri kapsamında iki gün boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi.

Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildiğini hatırlatan Başkan Babaş, şöyle konuştu:

"Etkinliği bu kapsamda düzenliyoruz. Ata sporlarımızdan olan okçuluğu gençlerimize, insanlarımıza tanıtmak, bu konuya ilgiyi artırmak adına çeşitli programlar yapılacak. Vatandaşlarımıza ok atma eğitimleri verilecek. Bunun yanında kurulan çadırlarda Türk dünyasının çeşitli kentlerinden gelen kardeşlerimiz, kültürlerini anlatacak."

Vatandaşların okçuluk kültürü ve geleneklerini görmesini istediklerini dile getiren Babaş, "İnsanlarımız buraya gelsin, etkinlikleri görsün ve kültürümüzü yakından tanısın diye bölgeye iki gün boyunca ücretsiz otobüs kaldırıyoruz. İnsanımız hem güzel zaman geçirsin hem de ata sporumuzu öğrensin istiyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA