Vali Kaban, Otizm Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Dünya Otizm farkındalık günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Vali Kaban, Otizm Farkındalık Etkinliğine Katıldı
TİGEM Sultansuyu Tarım İşletmesi At Terapi merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ali Kaban, Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, İl Sağlık Müdürü. Doç. Dr. Recep Bentli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Keleş, Sultansuyu Tarım İşletmeleri Müdürü Ahmet Karakeçe ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Ali Kaban, Otizmliler Derneği tarafından kendisine otizmli çocukların toplumdaki farkındalığını artıracak ve onların sosyal hayata entegre olabilecekleri bir projeyi sunduğunu belirtti.

Yıl sonuna kadar sürecek olan projede otizmli ve down sendromlu çocukların başta yüzme ve folklor gibi etkinlikler ile hayata daha sıkı tutunmaları ve onları hayatın içinde olmalarını sağlayacaklarını söyleyen Kaban, “Bize de bir örnek teşkil ettiler. Az zamanda bu çocukların çok mesafe kat ettiğini görüldü.

Bu bizi ümitlendirdi. Aynı zamanda şunu da fark etmiş olduk bu vesile ile. Geçmişte sokak kültürümüz vardı, bu çocuklar sokakta büyürdü, bu büyüyüş içerisinde oluşan engeller belli oranlarda aşılabilirmiş şimdi fark etmiş bulunuyoruz. Ama şimdi maalesef böyle bir sosyalleşme imkanı kalmadığı için bu sosyalleşme imkanını bizim oluşturmamız gerekiyor. Bizde bunu keyifle yapıyoruz” diye konuştu.

Vali Kaban, bu kapsamda faydalı olacağına inandıkları her projeye de destek vermeye devam edeceklerini söyledi.



Konuşmaların ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından, emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik daha sonra çocuklar için düzenlenen tiyatro gösterisi ve at binme ile son buldu.
Kaynak: İHA