Tatvan'da Çiftçilere 'Basınçlı Sulama Sistemi' Konusunda Eğitim Verildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik “basınçlı sulama sistemi” konusunda eğitim verildi.

Tatvan'da Çiftçilere 'Basınçlı Sulama Sistemi' Konusunda Eğitim Verildi
Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik personellerinden ziraat mühendisi İsmail Fehmi Kara tarafından ilçeye bağlı Sarıkum köyünde verilen 10 günlük eğitime 20 çiftçi katılım gösterdi. Eğitimde basınçlı sulama sistemi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgiler verildi.

Düzenlenen eğitim ile ilgili bilgi veren Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının eğitim çalışmaları kapsamında Sarıkum köyünde düzenledikleri eğitimle çiftçilere basınçlı sulama sistemi hakkında gerekli bilgiler verildiğini söyledi.

Bu tür eğitimlerin devam edeceğini kaydeden Kurban, “Kursiyerlere sulu tarım yapmanın avantajları hakkında bilgilendirme, sınırlı olan su kaynaklarının ise doğru, etkin ve verimli bir şekilde kullanarak ürünlerde kaliteyi arttırmak hedeflenmiştir. Bu eğitim ile amacımız; tarımsal amaçlı su kaynaklarını doğru kullanarak, sulamanın tarımdaki verim ve kalite üzerine olan etkileri, farklı şekildeki sulama modellerini çiftçilerimize öğreterek sulama ile oluşabilecek hastalıkların önüne geçmektir” dedi.

Kaynak: İHA