SDÜ'lü Öğrenciler Fotoğraf Sergisi Açtı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü (TBMYO) öğrencileri, "2. Karma Fotoğraf Sergisi" açtı.

TBMYO Fuayesinde açılan sergide 43 öğrenci ve 3 akademisyenin 92 fotoğrafı sergileniyor.

Doğa ve günlük yaşam fotoğrafların bulunduğu sergi bir hafta süreyle açık kalacak.

TBMYO Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl düzenledikleri sergide karma temasını seçtiklerini söyledi.

Amaçlarının sergiyi, daha da geliştirmek ve ilerleyen yıllarda önce ulusal daha sonra da uluslararası boyuta çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Çağlar, "Gelecek yıl sergimizde tematik konulara yönelmek istiyoruz. 350'ye yakın başvuru vardı. Mekanımız 100 fotoğraf sergilemeye müsait. Bu yüzden azaltmaya gitmek zorunda kaldık.

Fotoğrafları seçmekte bir hayli zorlandık. Bölüm olarak öğrencilerimizin sahada iyi işler yapmasına yönelik çalışmalarımız var. Bu tip çalışmalarımız öğrencilerimizin hayata ve mesleğe atıldıklarında kolaylık sağlamasına katkı sağlıyor. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sergide 5 fotoğrafının yer aldığını belirten öğrencilerden Merve Gül, bu fotoğraflarda Antalya'nın doğa güzelliklerine yer verdiğini ifade etti.

Bu sene sergide yer aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Gül, "Öğrenciyken bu tür sergilerde yer almak gurur verici. Çalışmalarımızı sergilememizde katkısı olanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Ahmet Kovancı da sergide manzara fotoğrafının bulunduğunu belirterek, nitelikli fotoğrafların yer aldığını ifade etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide katılımcılar fotoğrafları dikkatle inceledi.

Kaynak: AA