Rize'deki 'Usulsüz Dinleme' Davası

'Usulsüz dinleme' iddialarıyla ilgili 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Rize'de, "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, başka bir suçtan tutuklu bulunan Bilal Emre, tutuksuz sanıklardan dönemin İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe, İbrahim Tohumcu, Ali Burnaz, İlhami Dağ ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Başka suçtan tutuklu Mehmet Ali Gavacık, Mehmet Doğan ve İsmail Alper Gülabioğlu ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Mahkeme Başkanı Saffet Yılmaz, tespitlerin yapılmasının ardından tüm sanıklara, savunmalarına ekleyecekleri bir şey olup olmadığını sordu.

Sanıklar mevcut davadaki dinlemelerin hepsinin kanunlar çerçevesinde izinler alınarak yapıldığını savunarak, önceki savunmalarını tekrar edip beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına, eksik evrakların tamamlanması için beklenmesi yönünde karar vererek duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırladığı iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ancak dava hakkında "yetkisizlik" kararı verilerek dosya Rize'ye gönderilmişti.

Kaynak: AA