Portakal Çiçeği Karnavalı

Karnavalın açılış töreni cumartesi günü Merkez Park'ta yapılacak kortej yürüyüşünün ardından gerçekleştirilecek Yürüyüşün ardından sanatçı Kıraç konser verecek.

Bu yıl Adana'da 6. kez düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın açılış töreni, cumartesi günü Merkez Park'ta yapılacak kortej yürüyüşünün ardından gerçekleştirilecek.

Karnaval komitesinin açıklamasına göre, "Nisan'da Adana'da" temasıyla düzenlenen karnaval için yurt genelinden vatandaşlar kente gelmeye başladı.

Adana dışından 100 binden fazla vatandaşın katılımının beklendiği karnaval öncesinde kentteki oteller maksimum doluluk oranına ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt, Adana'daki otellerin dolduğunu belirtti.

Komşu illerde de aynı durumun söz konusu olduğunu bildiren Bozkurt, 8 Nisan'a kadar sürecek karnavalla ilgili şunları kaydetti:

"Adana'da düzenlediğimiz karnavalımız İçel, Tarsus ekonomisine de Osmaniye ekonomisine de ve hatta Hatay ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu turizm hareketi her yıl 80-85 milyon liralık Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi oluşturuyor. Komşu kentleri de sayarsak bu rakam 100 milyon liraya ulaşıyor."

Bozkurt, karnavalın simgesi haline gelen kortej yürüyüşünün cumartesi günü saat 17.30'da Merkez Park’ta gerçekleştirileceğini, resmi açılışın ardından sanatçı Kıraç'ın burada sahne alacağını kaydetti.

Kaynak: AA