Osmangazi'den Camilere Hizmet

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki camilerin dış cephe ve çevre düzenlemelerini yaparak yeniliyor.

Osmangazi'den Camilere Hizmet
Osmangazi Belediyesi tarafından metruk durumdaki lavaboları yenilenen, tuvaletleri kadın ve erkek olmak üzere yeniden inşa edilen, abdest alma bölümleri yenilenen Özkul Camii yeni bir çehreye kavuştu. Camiye 520 metrekare inşaat alanı olan 2 katlı müştemilat inşa edildi. Bünyesinde tuvaletler, abdest alma yerleri, mutfak ve çok amaçlı salon bulunan binanın üstü de avlu faaliyeti görüyor. Proje kapsamında caminin yanındaki bin 200 metrekarelik alan kamulaştırıldı. Yürütülen çalışmalar ile caminin etrafı açılırken, aynı zamanda mahalleye de bir meydan kazandırıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemiz sınırları içerisinde yer alan bütün camilerimize hizmet götürüyoruz. Cemaatin bizden cami etrafının açılarak abdesthane ve tuvaletlerin yenilenmesi yönünde talepleri oldu. Vatandaşlarımızın taleplerine kulak vererek camimizin önünde bulunan alanı kamulaştırdık. Buraya oturma bankları koyup, yeşil alan oluşturarak mahallemize nefes aldıracak sosyal donatı alanı haline getirdik. Cami içerisindeki tuvaletlerin yeniden yapılması, şadırvanın yenilenmesi ve Kur’an kursunun yeniden düzenlenmesi, Özkul Camii’nin yeni bir görünüm kazanmasına vesile oldu. Yapılaşmanın yoğun olduğu mahallelerimizde böyle sosyal donatı alanlarına ihtiyaç çok büyük. Hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Mahalle sakinleri için hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın ise camilerin medeniyetimizin kalbi olduğuna vurgu yaparak, “Vefat ettiğimiz zaman bizimle gelecek olan tek şey yaptığımız ibadetler ve sevaplardır. Hem bu dünya hem de ahiret için camilere gitmeli ve namazımızı kılmalıyız. Çocuklarımızı camiye gitmeye alıştırmalıyız. Hamitler Özkul Camii, yenileme çalışmaları ile çok güzel olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA