Öğrencilerin Desteğiyle El-Bab'da Açılan Okul Eğitime Açıldı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gözetiminde okullarda başlatılan yardım kampanyası ile Suriye'nin El-Bab şehrinde inşa edilen okulda eğitimin başladığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türk SilahIı Kuvvetleri'nin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus, El-Bab ve güvenliği sağlanan diğer bölgelerde çocukların sağlıklı koşullarda eğitim faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak amacıyla Yalova'da yardım toplandığı belirtildi.

Yalova'da toplanan yardımlar sayesinde Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde El-Bab şehrinin Kabasin beldesinde Mezraat El Burç İlkokulunun inşa edildiği vurgulandı.

Açıklamada, eğitime açılan okulun fiziki özellikleriyle ilgili, "50 metrekarelik 2 derslik, idareci odası ve lavabolardan oluşan okul, bölgede bulunan ilk çatılı yapı olma özelliğini taşımaktadır." ifadelerine yer verildi.

Kabasin'de öğrenim görecek Suriyeli çocukların hazırladıkları pankart ve dövizlerle Yalova'ya teşekkür ettikleri aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, yardım kampanyasının amacına ulaştığını kaydederek, "Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hiçbir topluluğun ve milletin tahammül edemeyeceği koşullarda yaşayıp, akla gelebilecek her türlü insanlık dışı muamelelerle yaşama hakkına engel olunan Suriye halkına okul yetersizliği sebebiyle büyük bir sıkıntı yaşatan durumu ortadan kaldırmak ve 'bir yardım da bizden olsun' diyerek çıktığımız yolda hedefimize ulaştık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA