Muş'ta 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' Projesi

Muş'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KOSGEB ile İŞ-KUR arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesinin uygulamalı girişimcilik eğimi verilmeye başlandı.

Muş'ta 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' Projesi
Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Muş Valisi Aziz Yıldırım, kadın girişimcileri desteklemenin birincil vazifeleri olduğunu belirtti.

Vali Yıldırım, "Bu konuda ne kadar hevesli ve cesaretli olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Gönlümde hepiniz ayrı ayrı birincisiniz. Fakat bu programın neticesinde sadece 3 bin liralık ödülü almak değil, önemli olan sizin hedefiniz. Bir şehirde bir kalkınma olacaksa onun kadınlar olmadan yapılması mümkün değildir." diye konuştu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, tarımda genç girişimci kadınların güçlendirilmesi programı 2018 yılının eğitim programlarını merkezde başlattıklarını söyledi.

Kente merkezi ve ilçelerde kursların verildiğini kaydeden Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Varto'da 13, merkezde 25, Hasköy ve Korkut ilçelerinde 25, Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde 12 kursiyer olmak üzere toplamda 75 kadın çitçimize girişimcilik eğitimi veriyoruz. Varto, Hasköy ve Korkut ilçelerimizde girişimcilik kurslarımızı verdik. Bugün de merkezde kurslarımızı vermeye başladık. Kurslarımız 4 gün uygulamalı bir gün de işletme ziyareti şeklinde 5 gün sürecek."

Konuşmaların ardından genç girişimci kadınlara, uzman personeller tarafından eğitim verilmeye başlandı.

Kaynak: AA