Marmaris'te 'Kudüs'ü Anlamak' Etkinliği Düzenlendi

Marmaris’te Kudüs’ü Anlamak ve Anlatmak etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında “Kudüs’ü Anlamak” isimli serginin açılışı da gerçekleşti. Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Marmaris'te 'Kudüs'ü Anlamak' Etkinliği Düzenlendi
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 2018 yılı “İslam Dünyası Gençlik Başkenti” olarak ilan edilen Kudüs’ün kutsiyeti ve tarihi statüsünün önemi konusunda, “Kudüs’ü Anlamak ve Anlatmak” temalı söyleşi düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşi öncesi, “Kudüs’ü Anlamak” isimli serginin açılışı gerçekleşti. Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Celalettin Yüksel, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris Emniyet Müdürü Metin Ercan, İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, sergideki fotoğraflar ile ilgili bilgi aldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Kaymakam Yüksel, etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti.

Konferans salonunda devam eden etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an- ı Kerim tilaveti sunumunun ardında, Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan röportaj sunumu videosu gösterildi. Kudüs’ün önemini belirten konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA