'Köy Okulu Müzik Korusu' Artık Konser Veriyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı bir köydeki okulun öğrencileri, müzik öğretmenin aldığı gitar ve flütler sayesinde eğitim alıp, kurulan koroya katıldı Korodaki öğrencilerin okulda verdiği konser, köylüler tarafından beğeniyle izlendi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, bir köy okulunda görevli müzik öğretmenin kendi imkanlarıyla aldığı gitar ve flütlerle enstrüman sahibi olan öğrenciler, kurulan koroda konser vermeye başladı.

Kadirli merkeze bağlı Koçlu Köyü İlkokulunda müzik öğretmenliği yapan Hasan Hüseyin Topak, öğrencilerinin müziğe ilgisine duyarsız kalmadı.

Öğrencilerinin gitar ve flüt çalma talepleri karşısında imkanlarını zorlayan Topak, 5 gitar ve 3 flüt aldı.

Haftanın belli günleri öğrencilerine flüt ve gitar dersi vermeye başlayan Topak, çocukların kısa sürede mesafe kat etmesi sonucu koro kurdu.

Koronun okulda verdiği konser, köylüler tarafından beğeni topladı.

Müzik öğretmeni Hasan Hüseyin Topak, yaptığı açıklamada, öğrencilerin müziği çok sevdiğini ve dersten arta kalan zamanlarda onlara müzik dersi verdiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Çocuklar müziği zaten seviyorlarmış. Fakat daha önce branş öğretmeni olmadığı için imkan bulamamışlar. Benden talepte bulundular. Çalışmalarımıza başladık ve şu an iyi bir noktaya geldik. Amacımız çevre köylerdeki çocuklara da neler yaptığımızı göstermek."

Okul Müdürü Abdullah Soğancı da öğrencilerin sanatsal etkinliklere yönelmesinin derslerinde de başarı getirdiğini belirterek, köy okulu öğrencilerinin müzikteki yeteneğini herkesin göreceğini söyledi.

Öğrencilerden Mustafa Karacanoğlu da ilk zamanlarda ailesinin müzik dersi almasına karşı çıktığını ifade ederek, "Ailem, 'müzisyen mi olacaksın?' diyerek ilk başta olumlu bakmadı.', 'Derslerinden geri kalırsın' dediler. Müzikteki başarım derslerime de yansıdı. Evde herkes müzik çalmamı istemeye başladı. Müziğe başlayınca derslerimdeki yükselme ailemi de mutlu etti." dedi.

Kaynak: AA