İzmir 'Cimri' Musluklar İle Suyunu İsraf Etmeyecek

İzmir Valiliğinin başlattığı projeyle camiler ve okullarda suyun israf edilmemesi için cimri musluklar kullanılacak.

İzmir 'Cimri' Musluklar İle Suyunu İsraf Etmeyecek
İş adamı Avni Ersoy tarafından İzmir Valiliği aracılığıyla okullar ve camilere bağışlanan "cimri" musluklara ilişkin, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Müftüsü V. Muharrem Gül ve hayırsever iş adamı Avni Ersoy’un katılımı ile valilik makamında basın toplantısı düzenlendi.

Yaz yaklaşırken böyle bir projeyle farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen Vali Ayyıldız, “Öncelikle hayırsever iş adamımız Avni Ersoy’a teşekkür ediyoruz. Yaza girerken su tasarrufuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istedik. Uzun vadeli yapılan planlarla ülkemizin su sorunu yok ancak bu durum tasarruf yapmayacağımız anlamına gelmez. Su tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla cami ve okullarda cimri musluklar kullanmaya başlayacağız” dedi.

Asıl amacın toplumda tasarruf bilinci oluşturmak olduğunu belirten Ayyıldız, “Bu projeyle toplumda tasarruf bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. İsrafın her türlüsüne karşıyız. Bizim kültürümüzde de israfa yer yoktur. Deniz kenarında abdest alıyor bile olsanız suyu israf etmemek gerekiyor. İhtiyaçtan fazla şeyleri çöplerde buluyorsak, çöplere gıda maddeleri atıyorsak tasarruf bilincinin toplumda iyice yerleşmediğindendir. İnşallah bu projeyle birlikte tasarruf bilinci oluşturmayı başarırız” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Muharrem Gül de israf etmenin yanlış olduğunu söyleyerek, “Kur’an’da ‘Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz’ buyruluyor. Su insanlar için hayat kaynağıdır. Bizlerin de bu kaynağı tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Toplu kullanım alanlarında idarecilerin su tasarrufuna dikkat etmesi ve tedbir alınması kamu için büyük bir yarar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.



“Meşaleyi yaktık”

Camiler ve okullarda kullanılacak olan muslukları bağışlayan iş adamı Avni Ersoy ise tasarruf bilincinin çok ufak yaştan başlatılması gerektiğini söyledi.

Ersoy, “Valimize bu konuya gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Meşaleyi valimizin önderliğinde yaktık. Devletimiz de bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor. Tasarruf bilincini çocuklarımıza ufak yaşta aşılarsak ülkemizin geleceği adına önemli bir adım atarız. Tasarruf bilincini tabana yaymak gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA