İstanbul'daki Uyuşturucu Operasyonu

Oyuncu Adnan Koç ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 5 şüpheli hakkındaki dosya yetkisizlik kararıyla Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Ataşehir'de bir kafeye düzenlenen operasyonda, uyuşturucu temin ettiği ve polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan oyuncu Adnan Koç'un da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 5 şüpheli hakkındaki soruşturmaya yetkisizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan yetkisizlik kararında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şubesi ekiplerinin Ataşehir'de bulunan kafeye gittiklerinde, şüpheli Adnan Koç ve kardeşi Ahmet Koç'un üzerinde kişisel kullanım sınırlarında kalan uyuşturucu madde buldukları belirtildi.

Kararda ifadesine yer verilen Adnan Koç, operasyon sırasında üzerinde bulunan 2 gram uyuşturucu maddeyi Sinan Bozburun adlı kişiden 800 lira karşılığında satın aldığı, daha önce de 4-5 kez bu şekilde uyuşturucu temin ettiğini kaydetti.

Şüpheli Sinan Bozburun'un, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığı ifade edilen kararda, bu iki dosya arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu anlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisizlik kararı vererek, dosyayı birleştirilmesi amacıyla Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

- Olayın geçmişi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "torbacı" olarak tabir edilen bir uyuşturucu satıcısının, dizi oyuncularının da aralarında bulunduğu bazı ünlü isimlere para karşılığı uyuşturucu verdiği bilgisi üzerine çalışma başlatılmıştı.

Şüpheliyi takip eden ekipler, torbacı Sinan Bozburun'un 15 Mart akşamı Ataşehir'de "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde "Behram Paşa" rolünde oynayan Adnan Koç'a uyuşturucu sattığını belirlemişti.

Ekipler, oyuncu Koç'un İçerenköy'de bir kafede 4 kişiyle buluştuğu sırada operasyon düzenlemiş, operasyonda, polise mukavemet gösteren Adnan Koç ve 3 kardeşi ile 1 arkadaşı gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA