İcra Dairesi Artık Yeni Yerinde Hizmet Verecek

Daha önceden Bilecik Adalet Sarayı içerisinde hizmet veren İcra Dairesi, artık yeni yerinde çalışmalar tek merkezden ve elektronik ortamda gerçekleştirecek.

İcra Dairesi Artık Yeni Yerinde Hizmet Verecek
Kapı Plaza’daki İcra Dairesi’nin açılış törenine Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü İcra Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik, Bilecik Ağır Ceza Hakimi Reisi Kamil Kaya, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur ve avukatlar katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Adalet Bakanlığı Personel Tetkik Hakimi Mustafa Selman, “Bakanlık olarak biz icraya çok değer veriyoruz. Buna müsteşarım ve bakanımızda dair olmak üzere. İnşallah bu yeni İcra Müdürlüğü ile beraber kaliteli bir hizmet sunumu yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımızda zaten o gayedeler. Tüm personel arkadaşlarımızla zaten o konuda istişarelerde bulunuyoruz. Onlarda bize gerekli tüm katkıyı sağlayacaklarını söylüyorlar zaten. Burada tabi artık tek tip kararlar verilmesini daha çok sağlamış olacağız. Bilecik bağlamında belki bu çok sıkıntı değil. Yani tek daire olması sebebiyle problem değil, ama birden fazla dairesi olan yerlerde yeni icra modeli ile arkadaşlarımız uzmanlaşmayı sağlamış oluyorlar. O da ne oluyor; her bürodaki arkadaşım belli iş yaptığı için, sadece çeşitli tüm işleri yapmadıkları için uzmanlaşmış oluyorlar. Bu durumda en detaylı işlere dahi vakıf olmuş oluyorlar. Araştırma ve inceleme işlerine detaylı bir şekilde zaman ayırıyorlar. Burada bizde uzmanlaşmayı sağlamış oluyoruz. Birde tüm evraklar sisteme detaylı şekilde taranacağı için avukatlarımız, İcra Dairesi’ne gelmeye gerek kalmaksızın bürolarında kolay bir şekilde taleplerini iletmiş oluyorlar. Bizlerde bu işleri belli bir sıraya koyarak hakkaniyeti ile çözmüş oluyoruz. Tüm iş ve işlemleri bizim ukdemizde gerçekleştirme taahhüdünde bulunuluyor. Bununda önemli bir husus olduğunu düşünüyoruz. Yine tabi evrak güvenliğini sağlamış oluyoruz. Tabi bu sürece kadar başsavcımızın, komisyon başkanımızın, icra ekibimizin, baro başkanımızın kıymetli destekleri oldu. Hepsine ben ayrı, ayrı sizlerin huzurunda çok teşekkür ederim. Yine icra personelimiz bu işin üstatları onlar. Onlar canla başla, evrak taranması husussunda olsun, diğer konularda olsun çok emek sarf ettiler. Onlarda şahsınız önünde çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle birlikte yeni Bilecik İcra Müdürlüğü hizmete girdi.
Kaynak: İHA