Gönen Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen, 269 firmanın yer aldığı "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" açıldı.

283 firmanın 750 markayla katıldığı fuarda, zirai mekanizasyon, traktörler, tarım makineleri, gübre, tohum, fide, fidan, zirai ilaçlar, hayvancılık, hayvani üretim makineleri, hayvancılık ekipmanları, yem sektörü, ambalaj gibi ürünler sergileniyor.

Fuarın açılışına, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrullah Işıktaş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Açılışta konuşan Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Gönen'in tarımsal potansiyeline değinerek, Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi Gönen'de kurulu, yine günlük 3 bin ton süt işleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük süt işleme tesisi Gönen'e kuruluyor. Tarımsal üretimi çeşitlendirmemiz gerekir.'' dedi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da Balıkesir'in Türkiye'yi besleyen il olduğunu belirtti.

Tarım ve hayvancılığın teknolojiyle buluşması gerektiğini vurgulayan Yakar, ''Her yıl çok yoğun ziyaretçi akımına uğrayan fuarımız üreticimize her anlamda fayda sağlıyor, fuarlar bu yüzden önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışa katılan davetliler fuarı gezdi.

Fuara, Gönen ve çevre ilçelerin yanı sıra Bursa, Çanakkale, Balıkesir ile Ege Bölgesi'nden çiftçiler de katıldı.

Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 5-8 Nisan'da sabah 10.00 ila 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA