Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan Açıklaması 'İşimiz Çiftçiyi Mutlu Etmek'

Her yıl cirosunun en az yüzde 3’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırarak ürettiği traktörlerin verimli, tasarruflu, çiftçi dostu, üstün teknolojik özelliklerle donatılmış ve ağır şartlara dayanıklı olması için çalışan Erkunt Traktör, yeni ürünleri ile Diyarbakır’da gövde gösterisi yapacak.

Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan Açıklaması 'İşimiz Çiftçiyi Mutlu Etmek'
Erkunt, tarım sektöründe Ortadoğu’nun en büyük buluşma noktası olarak kabul edilen ve çevre ülkelerden de çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Diyarbakır Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bağ - bahçe tarımı ile uğraşan çiftçilere özel iki yeni modeli Kısmet 50 ve Kısmet 55 HP, ilaçlama yapan çiftçinin sağlığını korumak için geliştirdiği Kabinli Meyveci ve yüksek beygir gücüne sahip çiftçiler için yenilediği Haşmet 110 Lüks CRD ile göz dolduracak.

Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, Kısmet 50E - T ve Kısmet 55E - T modellerinin çiftçinin bir süredir pazarda talep etmekte olduğu özel iz aralıkları göz önünde bulundurularak tasarlandığına dikkat çekerek, “Diğer yandan Kabinli Meyveci modeli, rakiplerine örnek olacak nitelikte; ilaçlama yapan çiftçinin kabinli traktör kullanımı Türkiye’de henüz yasa ile şart koşulmadığı halde piyasaya çıkan bu yeni traktör, çiftçinin sağlığını ilk sıraya koyuyor. Son olarak daha büyük üretim kapasitesine sahip çiftlik ve tarlalarda çok sevilerek kullanılan Haşmet 110 Lüks CRD modeli de düşük yakıt tüketimi ve ekstra konfor sunan yeni özellikleriyle çiftçilerin hayallerini süsleyecek. Çevre dostu kimliğini gururla taşıyan Erkunt Traktör, olarak geliştirdiğimiz ürünlerde verimliliğini yitiren tarım alanlarının nasıl değerlendirilebileceği üstüne yoğunlaşıyoruz” diye konuştu.



Erkunt, yeni biçerdöveri ile sektörde hedef büyüttü

"Çiftçinin Gücü" sloganıyla sektörde büyümesini sürdüren Erkunt Traktör, ilk defa traktörün dışında yeni bir ürünün lansmanını yaparak Erkunt C10 Biçerdöver’i çiftçinin beğenisine sundu. Erkunt Traktör olarak yıllardır çiftçilerin sesine kulak verdiklerini, farklı arazi ve ürün çeşitlerine göre ürün tasarımı yaptıklarını söyleyen Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, çiftçilere yeni biçerdöveri sunarak pazardaki ürün gamlarını tamamlamayı ve çiftçiye ihtiyacı olan tüm makine ve ekipmanla hizmet vermeyi hedeflediklerini kaydetti.



Türk çiftçisine özel biçerdöver

Erkunt C10 Biçerdöverler için ayrı bir teknik servis ağı ve satış ekibi kurduklarını da dile getiren Saylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiftçilere yalnızca traktörle değil diğer ekipmanlarla da hitap edebilmek istiyoruz. Biçerdöver, traktörden sonra gelen en önemli ekipmanlardan biri. Çiftçinin biçerdövere ulaşması çok da kolay değil. Farklı bir marka ve alternatif ürünle çiftçiye aradığı kolaylığı sunmayı hedefliyoruz. Ürünü ektiniz, yetiştirdiniz ve artık toplamanız gerekiyor. Burada da ektiğinizi biçmek için biçerdöver devreye giriyor. C10’da çiftçi için çok önemli olan tane kaybı çok düşük seviyede. Erkunt C10, hem güçlü hem de yakıt tasarrufu rakip ürünlere göre dikkat çekici ölçüde farklı. Kabin tasarımı konusunda da ödüle sahip”
Kaynak: İHA