Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı Anıldı

Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, gençlerin İsmet Atlı’yı yakından tanımaları ve model almaları gerektiğini söyledi.

Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı Anıldı
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Adanalı İsmet Atlı Vefatının 4. yıldönümünde İsmet Atlı Yatılı Güreş Eğitim Merkezi’nde yapılan törenle anıldı.

Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş törende yaptığı konuşmada, İsmet Atlı’nın Türk güreşinde önemli bir yere sahip olduğunu, genç sporcuların İsmet Atlı’yı yakından tanıyarak model almaları gerektiğini dile getirdi. Vali Yardımcısı Ertaş, İsmet Atlı’nın milli değerlere sahip çıkan örnek bir sporcu olduğuna da dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek de İsmet Atlı’nın kendini güreşe adadığını, Büyükşehir Belediyesi olarak başta güreş olmak üzere sporun her alanında faaliyet gösterdikleri gibi katkı da sağladıklarını ifade etti.

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut ise İsmet Atlı’nın 1960 Roma Olimpiyatları’nda finalde karşılaştığı, dünyaca ünlü İranlı Reza Tahti’yi yenerek, altın madalya sahibi olduğunu belirterek, “İsmet Atlı dünya ve olimpiyat şampiyonu olmasının yanı sıra iyi bir şair, gazeteci, at yetiştiricisi ve hepsinden öte hayırseverdi. Kendi adını verdiğimiz Güreş Eğitim Merkezi’nde şimdiye kadar 30 sporcumuz milli takıma çağrıldı. Bütün hedefimiz yeni İsmet Atlı’lar yetiştirmektir. Anma törenine katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.



“Adana’da ilk ve tek altın madalyayı İsmet Atlı kazandı”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana’dan dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlara onlarca sporcu gittiğini, Cumhuriyet tarihinden bu yana sadece ilk ve tek altın madalyayı İsmet Atlı’nın kazandığını, bununla gurur duyduklarını kaydetti.

Esendemir, İsmet Atlı’nın yerinin doldurulamayacağını, bütün dileğinin İsmet Atlı Yatılı Güreş Eğitim Merkezi’nden milli takımlara yeni sporcular kazandırılması olduğunu dile getirdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi, gazeteci Ramazan Şanıvar, törende İsmet Atlı’nın adının stada, parka ve caddeye verildiğini ancak bunların yetersiz kaldığını, İsmet Atlı Müzesi kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anma törenine Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, eski milletvekilleri Cevher Cevheri ve Kemal Sağ ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, eski sporcu, hakem, antrenör ve İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi sporcuları katıldı.

Kaynak: İHA