Dahi Çocuklar Dünyaca Ünlü Eğitimcilerle Buluşuyor

Dünyaca ünlü eğitimciler, '6. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü' etkinliğinde Türkiye'deki dahi çocuklara tecrübelerini aktaracak

Türkiye'deki üstün zekalı çocuklar, tecrübelerinden istifade etmek üzere dünyaca ünlü eğitimcilerle bir araya gelecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Uluslararası Eğitimde Yenilikler Birliği (ICIE) iş birliğinde "Dahilere Değer" mottosuyla "6. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü" etkinliği gerçekleştirilecek.

Üstün zekalı çocukların, kendilerini dahi çocukların eğitimine adayan dünyanın en önemli eğitimcileriyle bulaşacağı etkinlik, 5 Mayıs'ta YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenecek.

Renzulli modelini geliştiren Prof. Joseph Renzulli ve Prof. Mehmet Öz'ün sunum yapacağı etkinliğe, Dünya Dahiler Birliği eski Başkanı ve ICIE Direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin de konuşmacı olarak katılacak.

Katılımcılar, öğrencilerin sorularını yanıtlayacak, eğitim hayatlarına yön verecek konuları anlatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Hisar Intercontinental Hospital'ın sponsorluğunda gerçekleştirilecek etkinliğe, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Halil Ekşi, Prof. Mustafa Sami Topçu ve Dr. Öğretim Üyesi Ayça Köksal Konik'in de aralarında bulunduğu birçok akademisyen katkı sağlayacak.

Etkinlikte, mucit çocukların projeleri de sergilenecek.
Kaynak: AA