Bursa'da Kültür Sanat

BDT, 'Bağdat Hayvanat Bahçesi'ndeki Bengal Kaplanı', 'Karıncalar' ve 'Bana Mastikayı Çalsana' oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Bağdat Hayvanat Bahçesi'ndeki Bengal Kaplanı", "Karıncalar" ve "Bana Mastikayı Çalsana" oyunlarını sanatseverler ile buluşturacak.

Rajiv Joseph'in yazdığı ve Nazlı Gözde Yolcu'nun Türkçe'ye çevirdiği "Bağdat Hayvanat Bahçesi'ndeki Bengal Kaplanı" oyununu Barış Erdenk yönetiyor.

Işık tasarımı Zeynel Işık, dekoru Kerem Çetinel, kostümleri Funda Karasaç, müzikleri Gürkan Çakıcı'ya ait oyunda Taner Turan, Diyar Gönülalçak, Erdem Erdoğan, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Salih Cem Şener, Acan Ağır Aksoy, Cansu Yılmaz, Ayşe Dinç ile Nergiz Acar rol alıyor.

Amerika'nın Irak'ı işgali sırasında, 2003'te yaşanan gerçek bir olay ele alındığı oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 7 Nisan Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde seyirciyle buluşacak.

- Karıncalar

John Steinbeck ile Boris Vian'ın yazdığı, Ülkü Tamer'in çevirdiği ve Gökhan Aktemur'un oyunlaştırdığı "Karıncalar"ı ise Halil Akarsu yönetiyor. Oyunun dekorunu ve kostüm tasarımlarını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Kamil Korunan, Cansu Yılmaz, Salih Salcan ve Ali Bircan Teke'nin rol aldığı oyunda, hiç bilmediği topraklara tanımadığı insanları öldürmeye giden ve savaşın tam ortasında çırpınışlarının son bulmasını bekleyen bir askerin durumu izleyiciye aktarılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 7 Nisan Cumartesi saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

- Bana Mastikayı Çalsana

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastikayı Çalsana" oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık yaptı.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'te oturan ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamanın hayalini kuran küçük Yeşim'in, 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar konu ediliyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 10 ve 11 Nisan'da saat 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu da "Gulyabani" oyununu izleyiciyle buluşturacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Gulyabani"nin dekor tasarımını Tayfun Çebi yapıyor. Altuğ Görgü, Didem Hun Liman ve Uğur Serener'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin rol aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkan köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 7 Nisan Cumartesi günü de saat 14.00'te sahneye konulacak.

Kaynak: AA