Belediye Başkanı Arslan 4 Yılını Değerlendirdi

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, göreve geldiği günden itibaren belediyenin 4 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Arslan, Nohutlu Tepesi Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, seçim beyannamesinde verdikleri sözlerin tamamını yerine getirdiklerini, sadece otopark projesi inşaatının sürdüğünü söyledi.

Belediyeyi 135 milyon borç ile devraldıklarını, bugün ise 155 milyon borçlarının bulunduğunu anlatan Arslan, "20 milyon liralık bir borç artışı olmuştur ancak bu borçlanmanın büyük bir bölümünü kamulaştırma yaparak, belediyeye yeni mülkler kazandırdık." dedi.

Arslan, iş yapılan yerde yanlışlıkların ve eksikliklerin olabileceğini dile getirerek, "Biz bu yanlışlık ve eksiklerin en az şekilde yapmak için büyük çaba gösteriyoruz. Her zaman halk ile iç içeyiz ve halk ile istişare yapıyoruz. Kasım ayından bu güne kadar 80'e yakın toplantı yapıp, halkımızın istek ve şikayetlerini aldık." diye konuştu.

Bu yıl içerisinde TOKİ aracılığıyla Ankara sınırı yönünde 700 dairelik toplu konut yapılacağını aktaran Arslan, "Bu konutlarla Yozgat biraz daha genişlemiş olacak. Büyük cami ve çevresi projesinde sona gelindi ve inşallah ağustos, eylül gibi buranın temelini atacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA