Bayburt'ta 'İstihdam Teşvikleri' Toplantısı

Bayburt'ta Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, istihdam teşvikleri toplantısı yapıldı.

Bayburt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, istihdam teşviklerine yönelik toplantıya, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, İŞKUR ve SGK il müdürleri ile bazı işverenler katıldı.

Vali Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile geçen yıl başlatılan istihdam seferberliğinin bu yılda devam ettiğini, işletme sahiplerinden bu konuda özveri beklediğini dile getirdi.

İstihdam seferberliğinin ilk etabında Bayburt'un yüzde 76'lık ek istihdam oranına ulaştığını aktaran Pehlivan şunları kaydetti:

"Bayburt'ta bir kişinin bile çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün çabamız artı bir istihdamı sağlamaktır. İstihdamın arttırılması, girişimcinin teşvik edilmesi adına atılması gereken bütün adımların en üst düzeyde atıldığını ve hayata geçirildiğini görüyoruz. Bunun en somut örneklerini geçen yıl gördük. Bu teşvikleri devletimiz ilgili bakanlıklar ve kurumlar aracılığıyla sağlıyor fakat bunu hayata geçirenler işverenler, girişimcilerdir. Bayburt ölçeğinde sizler tarafından bu konuda atılacak her türlü olumlu adımı önemsiyor ve kıymetli buluyoruz."

Kaynak: AA