'AK Parti İktidarında İŞKUR'un Etkinliği Arttı'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti iktidarında İŞKUR'un etkinliğinin arttığını belirtti.

Uslu, İŞKUR İl Müdürlüğünün yeni hizmet binası inşasının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, artan iş hacminden dolayı yeni bina ihtiyacı doğduğunu bildirdi.

Yeni hizmet binası için 5 milyon lira ödenek ayrıldığını ifade eden Uslu, yasal sürecin tamamlanmasının ardından inşaat aşamasına geçildiğini dile getirdi.

İŞKUR İl Müdürlüğüne 4 katlı yeni bir hizmet binası yapılacağını aktaran Uslu, şunları kaydetti:

"İŞKUR sadece işsizleri kayıt altına alan bir kurum olmaktan çıkarak iş gücü planlaması, özel sektörün ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki eğitim çalışmaları, toplum yararına çalışma programları gibi birçok alanda kendini geliştirmiştir. Bu sayede istihdamın yanında ekonomik ve sosyal olarak da şehrimize katkılar sağlamış olduk. Toplum Yararına Program kapsamında sadece Çorum’da 2010 yılından bugüne kadar 13 bin 389 hemşehrimize istihdam, 126 milyon 811 bin lira kaynak aktarımı sağlandı. Bu sayede hem istihdam hem kamu hizmeti yapılması hem de aktarılan bütçenin Çorum’da kullanılması ekonomimize büyük katkılar sağlamıştır."

Kaynak: AA