Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması Ödül Töreni

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Karataş:'Bağımlılıkların önlenmesi, doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanması ve aktarılmasıyla mümkündür. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, düzenlenen yarışmayla hem bağımlılıkların insan hayatına etkisini öğreniyor hem de yeteneklerini kullanarak harika eserler ortaya çıkarıyor'

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Mevlüt Karataş, "Bağımlılıkların önlenmesi, doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanması ve aktarılmasıyla mümkündür. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, düzenlenen yarışmayla hem bağımlılıkların insan hayatına etkisini öğreniyor hem de yeteneklerini kullanarak harika eserler ortaya çıkarıyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmeleri amacıyla düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışmasının il ödül töreni Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Karataş, törenin açılışında yaptığı konuşmada, teknolojinin gelişmesiyle sosyal medya ve alışveriş bağımlılığı gibi bazı sorunlar ortaya çıktığını, gençleri bunlardan uzak tutmak ve bağımlılıkların pençesine düşürmemek için faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Gençlerin bağımlılıklardan korunmasının önemine işaret eden Karataş, "Bağımlılıkların önlenmesi, doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanması ve aktarılmasıyla mümkündür. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, düzenlenen yarışmayla hem bağımlılıkların insan hayatına etkisini öğreniyor hem de yeteneklerini kullanarak harika eserler ortaya çıkarıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yarışma, edebi (şiir, hikaye, kompozisyon, deneme, öykü, anı) ve görsel (afiş, resim, karikatür, kısa video) olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

Görsel kategoride, ilkokul il birinciliğini Sincan ilçesindeki Altınordu Layika Akbilek İlkokulu öğrencisi Aras Tekir alırken, Yenimahalle ilçesindeki Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu öğrencisi Alara Çalışkan ortaokul, Altındağ ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Sıla Piyade lise il birincisi oldu.

Edebi kategoride ise ilkokullar arasında Pursaklar ilçesindeki Azmi Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Rüya Nural, ortaokullar arasında Kahramankazan ilçesindeki Şahin Ortaokulu öğrencisi Halil İbrahim Köse, liseler arasında Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Nur Taner il birinciliğine layık görüldü.

Her kategori ve kademede il birincisi olan yarışmacılar 500'er lira ödül kazandı.
Kaynak: AA