Pansiyonda Kalan Öğrenciler İçin Gelişim Kursları Açıldı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde pansiyon’da kalan öğrencilerin akşamları zamanlarını daha verimli geçirmelerini ve pansiyonlarında kaldıkları sürede mutlu olmalarını sağlayabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından çeşitli kurslar başlattı.

Pansiyonda Kalan Öğrenciler İçin Gelişim Kursları Açıldı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, “Bu kurslardan biri de geçen hafta başlatılan ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığımız Kişisel Gelişim ve Motivasyon kursudur. Kurs dahilinde pansiyonda kalan ve gönüllü olanlardan seçilen 20 öğrencimize her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri saat 18.00 ile 21.00 arasında kurs verilmektedir” dedi.

Öğretmen Muhteşem Karaman tarafından verilen kursun toplam 40 saat süreceğini belirten Mustafa Eryiğit, “Kişisel gelişim kurslarımızda aile ilişkileri, öğrenci ilişkileri, sınavlara hazırlık, ders çalışma disiplinleri ve mesleki kariyer gibi alanlarda bilgiler verilmektedir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ders dışı zamanlarında daha sosyal olmalarını sağlayacak bu kurslarla hem dolu dolu zaman geçirecekler hem de kişisel gelişimlerinde büyük katkılar sağlanacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Eryiğit, “Sanat, spor, akademik eğitim ve kişisel gelişim alanlarında öğrencilerimize hizmet verilecek bu kurslarımız geçen ay itibariyle başlamış olup; bundan sonra ki süreçte artarak devam edecektir. Okullarımız öğrencilerimiz ile sık sık biraraya gelerek talep ettikleri kurs ve eğitimleri tespit ederek bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz. Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda başlayan kurslarımız diğer pansiyonlarımızda da devam edecektir. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze, Okul İdarecilerimiz ve kurslarda görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA