'Oku' Koreografisi Oluşturup Kitap Okudular

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde lise öğrencileri, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma etkinliği düzenledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphane Kulübü üyesi yaklaşık 50 öğrenci, okul idarecilerinin desteğiyle okumanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için okul bahçesinde sandalyelerle "oku" yazısı oluşturdu.

Bu düzende oturan öğrenciler, hazırladıkları "kitap okumak bir ilaçtır", "insan her yerde okur" ve "kitap okumak stresi azaltır" yazılı afişleri tutarak kitap okudu.

Okul Müdürü Cahit Onat, gazetecilere yaptığı açıklamada, en güzel arkadaşın kitap olduğunu belirterek, kitabın duygu ve düşüncenin gelişmesindeki önemine vurgu yaptı.

Okul kütüphanesinde birçok yazılı ve görsel eserin bulunduğunu aktaran Onat, "Telefon ve internet bağımlılığına karşı en etkili yöntem kitap okumaktır. Okul olarak biz de böyle bir etkinlik düzenledik. Koreografiyi Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Arman ve Müdür Yardımcısı Olcay Şimşir hazırladı. Öğrencilerimiz de kitap okudu. Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

İmam Hatip Liseleri (İHL) Meslek Öğretmeni Kütüphane Kulübü Danışmanı Ayşe Düzen de önümüzdeki günlerde bu projeye benzer başka çalışmalar da yapacaklarını belirtti.

12. sınıf öğrencisi Ceylan Özses ise Kur'an-ı Kerim'de de okumanın önemine vurgu yapıldığını anımsatarak, "Biz de bu ayetin önemini ve okumanın bize kazandırdıklarını belirtmek için bu çalışmayı yaptık. Her şey okumakla bitiyor. Böyle bir kareografi oluşturduk. Diğer arkadaşlarımızı da okumaya teşvik etmek için bunu hazırladık. İnşallah faydalı olmuştur." diye konuştu.

Zara Çekik de kütüphane ve kitabın her yerde olabileceğini göstermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA