Kartepe'de Bahar Budaması Başladı

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde ana arter güzergahlarda kuruyan ağaç dallarını budayarak, trafik akışını güvenli hale getiriyor.

Kartepe'de Bahar Budaması Başladı
Kartepe ilçesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler soğuk ve yağışlı havalar sonrası hızlı gelişim gösteren ve kent estetiğini olumsuz etkileyen doğal bitki örtüsünü düzenliyor. Çalışmalar kapsamında ağaçların ve bitki gruplarının düzgün form tutmaları hedeflenirken görünüşleri de estetik hale getiriliyor. Yapılan çalışma ile ekipler, tehlike arz eden kurumuş ağaç dallarını tek tek budadı. Sürücülerinin görüşünü engelleyen ağaç dallarını budayan ekipler, trafiğin güvenli akışına destek oluyor.

Ekiplerin vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate aldığı budama çalışmaları Dumlupınar Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde devam etti. Belediye ekiplerinin yürüttüğü ağaç budama çalışmaları ile yeşil bitki dokusuna zarar vermeden sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlayan uygulama, ilçe genelinde ihtiyaç olan bölgelerde de devam ediyor.
Kaynak: İHA