Isparta'da Kara Havacılık Okulu Yapım Çalışmaları

AK Parti Isparta Milletvekili Yüce: 'Kara Havacılık Okulu inşaatının ilk etabı mayıs ayında tamamlanacak'.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Kara Havacılık Okulu inşaatının ilk etabının mayıs ayında tamamlanacağını belirterek, "Başlangıçta iki bin askeri personel Isparta'ya yerleşecek. Bu, beş yıl içinde 5 bin personele yükselecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yüce, makamında ziyaret ettiği Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral Osman Dirmencioğlu'ndan Isparta'ya taşınma çalışmaları kapsamında bilgi aldı.

Kara Havacılık Okulu inşaatının birinci etabının mayıs ayında teslim edileceğini, ardından Isparta'ya taşınma işlemlerinin başlatılacağını aktaran Yüce, okulun taşınmasıyla askeri personel için bin 500 konutluk bir projenin de start alacağını bildirdi.

Süleyman Demirel Havalimanı yakınında 3 milyon metrekarelik alanda yapımı süren Kara Havacılık Okulu'nda iki uçak pisti, iki helikopter pisti, sekiz taksi yolu, iki helikopter apronu, uçak apronu ile okul karargah binasının bulunduğunu anlatan Yüce, "Havacılık okulu, meydan hareket binası, itfaiye ve arama kurtarma binası, üç hangar, saymanlık deposu, lojistik destek komutanlığı, er pavyonu binası, 30 yataklı revir binası, tugay disiplin cezaevi binası, teshin merkezi, 500 metreküp su deposu, kademe binası, 600 kişilik yemekhane ile servis binasından oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Okulda, çöp binası, iş ocakları binası, paket arıtma tesisi, altyapı, cephanelik, bölük malzeme depoları, trafo ve jeneratör, nizamiye, öğretim başkanlığı binaları, teknik eğitim sitesi ve uygulama hangarı, kurs tabur komutanlığının da yer aldığını aktaran Yüce, intikal yemekhane ve tabldot binası, spor, konferans salonları, akaryakıt aktarma istasyonu, uçuş takip binası, on nöbet kulübesi, kıta yükü cephanelik ve teknisyen binalarının da bulunduğunu bildirdi.

- "Isparta'nın tanıtımı ve ekonomisi için büyük kazanç"

"Kara Havacılık Okulunun mayısta inşaatların birinci etabı teslim edilecek. Başlangıçta iki bin askeri personel Isparta'ya yerleşecek. Bu, beş yıl içinde beş bin personele yükselecek. Kara Havacılık Okulu, çeşitli anlaşmalar kapsamında yabancı askeri personeli de eğitiyor. Dost ve müttefik ülkelerin askerleri de burada eğitime tabi tutuluyor" diyen Yüce, şunları kaydetti:

"Dünyanın her yerinden Katar, Çin, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Afganistan, Ürdün ve Bosna gibi ülkelerden, Afrika ülkelerinden askerlere eğitim veriliyor. Dünyanın üç entegre pilot eğitim tesislerinden biri olan Kara Havacılık Okulu Isparta'nın tanıtımı ve ekonomisi için büyük bir kazanç sağlayacaktır. Türk ordusunun imkan ve kabiliyetleri gurur verici. Ordunun inanç ve yeterliliklerini yerinde görmek, düşmanca yaklaşımlara ve her türlü terörist faaliyete karşı çok üstün bir mukabele gücüne ve yeteneğe sahip olması gurur verici."

Kara Havacılık Okulu inşaatlarını yürüten müteahhit firma yetkilileriyle de görüşen Yüce, firmanın yönetim kurulu başkanı Müfit Eren'den bilgi aldı.

Eren, bölgede birinci etap inşaat faaliyetinin mayısta tamamlanacağını, diğer etapların iş programında 2020 yılı olmasına rağmen 2019'da tamamlayarak teslim edeceklerini ifade etti.
Kaynak: AA