Eyüpsultan Belediyesinin Eğitim Desteği Yüzleri Güldürüyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 2017-2018 eğitim ve öğretim sezonunda lise son sınıf öğrencilerine eğitim desteği ödemelerini dağıtmaya başladı.

Eyüpsultan Belediyesinin Eğitim Desteği Yüzleri Güldürüyor
Eyüpsultan Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ile beş yıl önce “Destek Bizden, Başarı Sizden” sloganıyla başlatılan ve geleneksel hale gelen eğitime katkı payı ödemeleri, geleceğe hazırlanan öğrencilerin yüzlerini güldürüyor. Eğitim desteği dağıtımı, Başkan Remzi Aydın’ın katılımıyla Oğuz Canpolat Anadolu Lisesinde düzenlenen bir programla gerçekleşti. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa okul yönetimi ile lise son sınıf öğrencileri katıldı.

Programda Başkan Aydın, isimleri okunarak sahneye çağrılan öğrencilere eğitim desteklerinin bulunduğu zarfları takdim etti. Başkan Aydın’a desteklerinden dolayı teşekkür eden öğrenciler, bunun kendileri için çok önemli olduğunu ve özellikle üniversiteye giriş sınavlarına hazırlandıkları bu dönemde morallerini yüksek tutmak adına faydalı olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Remzi Aydın şunları söyledi:

“Bu yıllardır Eyüpsultan Belediyesi olarak yaptığımız bir çalışma. Lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye geçiş sürecinde eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yaptığımız sosyal destek anlamında bir yardım. Her sene olduğu gibi bu sene de Eyüpsultan’da eğitim gören her bir öğrencimize ve Eyüpsultan’da oturup başka ilçelerde eğitim gören öğrencilerimize de bu nakdi yardımımızı gerçekleştirmeye başladık. Gerçekten çocuklarımızın moralleri ve motivasyonları artıyor. Rakam küçük olsa bile onların bütçelerine çok ciddi katkılar sağladığını düşünüyorum. İnşallah öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz.”

Program sonrası Başkan Aydın sınıfları dolaşarak öğrencilerle dersleri hakkında konuştu.

İlçede bulunan 15 lisenin son sınıfında okuyan ve Eyüpsultan’da oturup Eyüpsultan dışında liselerde son sınıfta okuyan toplam 3 bin 850 öğrenciye eğitim desteği olarak toplam 962 bin 500 TL verilecek.
Kaynak: İHA