Eski Rektör Birincioğlu Hakim Karşısına Çıktı

Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu'nun yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Aydın'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Mustafa Birincioğlu'nun yargılanmasına başlandı

Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'ndaki duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Birincioğlu, taraf avukatı ve sanık yakınları katıldı.

Hakkındaki iddiaları reddeden Birincioğlu, kendisiyle husumeti olan kişilerin iftirasına uğradığını öne sürdü.

Oğlunu örgütün kapatılan okullarında okuttuğu yönündeki iddialara cevap veren Birincioğlu, "Cumhurbaşkanımızın 'Çocukları bu okullardan alın' talimatı üzerine oğlumu okuldan aldım. Bank Asya'da hesabı da oğlumun okul taksitini ödemek için açtırdım." beyanında bulundu.

FETÖ üyeliği suçundan tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tanıklık yapan Mustafa Ancın, Birincioğlu'nun örgütle bir bağlantısının olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Tanık Abdülkerim Tikbaş da "Mustafa Birincioğlu'nun cemaatle bir bağlantısını görmedim. Toplantılarda, yemeklerde de görmedim." şeklinde konuştu.

Tanıkların dinlenmesi ve savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, dosya ile ilgili eksiklerin tamamlanması için gerekli yazıların yazılmasına, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.
Kaynak: AA