Dünya Ralli Şampiyonası'nda Sıradaki Durak Korsika

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun dördüncü yarışı Korsika Rallisi, 5-8 Nisan tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşecek. Uzun virajları ve zorlayıcı rampalarıyla dikkat çeken ralli öncesi pilotlar klasmanında ilk iki sırada Red Bull sporcuları son 5 yılın şampiyonu Sebastien Ogier ve Thierry Neuville yer alıyor. Ralli efsanesi Sebastien Loeb de Korsika’da yarışacak.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda Sıradaki Durak Korsika
Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki dördüncü yarışı olan Korsika Rallisi, 5-8 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Birbirinden hızlı pilotlar, dört günde 12 etabı geçip 333’ü özel etap olmak üzere toplamda 1120 kilometre kat edecek. Korsika Rallisi’nin heyecanı canlı yayınlarla RedBull.TV’den de takip edilebilecek.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı olan Monte Carlo’yu son beş yılın Dünya Şampiyonu Sebastien Ogier, İsveç Rallisi’ni Thierry Neuville, Meksika Rallisi’ni de yine Ogier kazanmıştı. Korsika Rallisi öncesi pilotlar klasmanında liderlik 56 puanlı Ogier’de. Onu, 4 puan geriden Neuville takip ediyor. Üçüncü sırada ise 35 puanlı Andreas Mikkelsen yer alıyor.

Geçtiğimiz sene düzenlenen Korsika Rallisi’ni Red Bull sporcusu Thierry Neuville kazanmıştı.

Loeb de yarışacak

Yaşayan ralli efsanesi Sebastien Loeb de Korsika Rallisi’nde start alacak. Dakar Rallisi ve rallikros şampiyonası takvimindeki yoğunluk nedeniyle sezonun ilk iki yarışında yer almayan Fransız pilot, 2012-2016 yılları arasında aralıksız kazandığı Meksika’da ralli etaplarına üç yılın ardından geri dönmüş, yarışı beşinci sırada tamamlamıştı. Loeb’un tam 9 Dünya Ralli Şampiyonluğu bulunuyor.

Dünya Ralli Şampiyonası Eylül’de Marmaris’te

Büyük heyecan, 13-16 Eylül’de 7 yılın ardından ilk kez Türkiye’ye de uğrayacak ve motor sporları tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 13 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Korsika’nın ardından Arjantin, Portekiz, Sardinya, Finlandiya, Almanya, Türkiye, Galler, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.
Kaynak: İHA