CHP'lilerden Arazi Satış İhalesine Protesto

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, belediye meclis üyeleri ve partililer, Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu (MYO) arazisinin satışı için ihale düzenlenmesini protesto etti.

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir araya gelen partililer adına açıklamayı yapan Kaftancıoğlu, önce Polis Meslek Yüksekokulu'nun kapatıldığını, şimdi ise arazisinin konut ve AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldığını öne sürdü.

Okulun bulunduğu arazinin 2012'de 430 milyon TL karşılığında Çatalca'daki bir arazi ile takas edilerek polis lojmanı yapılması karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildiğini savunan Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

"Ne acıdır ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendisine ait arazide imar değişikliği yapamıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı plan değişikliğiyle 32 bin metrekarelik araziye 2,5 emsal inşaat izni veriyor. İnşaat hakkı 100 bin metrekareye çıkarken yükseklik ise serbest bırakılıyor. Yeni imar planında araziye alışveriş merkezi, rezidans, restoran, plaza ve otel yapımına izin çıkıyor. O arazinin bulunduğu çevredeki diğer binalardaki maksimum yükseklik izni sadece 5 kat."

Kaftancıoğlu, dört yıl önce deprem açısından riskli ilan edilen alana bugün devasa binalar dikilmek istendiğini ileri sürerek, "CHP olarak arazide kent park yapılmasını, alanın yeşil alan olarak kalmasını önermiştik." diye konuştu.

Kaynak: AA