Bylock Yazışmalarını Aralıksız Sürdürmüş

FETÖ/PDY'nin Eskişehir yapılanmasına ilişkin davada yargılanan 5 sanıktan biri olan tutuksuz kadın sanığın, darbe girişiminden sonra bile yazışmalara devam edip, örgüt elemanlarına bilgi aktardığı ve cezaevinde bulunanlara maddi yardım yapılması için çağrıda bulunduğu ortaya çıktı.

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 5 sanığın beraat ve tahliye talepleri reddedildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Ahmet Ceylan, Mustafa Karaca, Mustafa Sanal ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

İddianamedeki suçlamaları reddeden sanıklar, beraat ve tahliye talep etti.

Mahkeme başkanı, tutuksuz sanık Ebru D. (39) hakkında darbe girişiminden sonra da ByLock listesindeki kişilerle yazışmalara devam ettiği, listesindeki kişilere FETÖ davalarında tutuklananların, tahliye olanların ya da beraat edenlerin isimlerini bildirdiği, cezaevindekiler için maddi yardım yapılması gerektiğiyle ilgili mesajların bulunduğunu belgeleyen HTS kayıtlarını okudu.

Savunma yapması istenen sanık Ebru D, "ByLock yazışmalarına dair belgeleri henüz okumadım. Süre talep ediyorum. Savunmamı daha sonra yapmak istiyorum." dedi.

ByLock kullanıcı adı ile şifresinin oğlunun ismi, eşi ve kendisinin memleketinin plakası olduğu açıklanan sanık, kullanıcı adı ve şifreyi kabul etmediğini belirterek beraatını istedi.

- "Bu bir tiyatro"

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen tutuksuz sanık Uygur E. ise darbe girişiminin olumsuz sonuçlanmasının ardından kullandıkları Eagle programına FETÖ üst yöneticilerince, "Bu işin bizimle alakası yok. Bu bir tiyatro." diye mesajlar yazıldığını anlatarak, "Evlerinde de kaldım. Telefonlara ByLock da kurdum. Fakat 1 Temmuz 2016'da bu yapıdan ayrıldım. Ben devletimin yanındayım. Devletime hizmet etmek için hazırım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verirken dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA