Bolu, Nilüfer Üretim Merkezi Olacak

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: 'Nilüfer, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı ile bütünleşmişti, Gölcük Tabiat Parkı ile olgunlaşacak ve buradan da Türkiye'ye nilüfer çeşitliliğini sergileyip, satacağız'.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Nilüfer, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı ile bütünleşmişti, Gölcük Tabiat Parkı ile olgunlaşacak ve buradan da Türkiye'ye nilüfer çeşitliliğini sergileyip, satacağız." dedi.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Alpagutbey Mahallesi'nde 7 bin 300 metrekarelik alana kurulan Nilüfer ve Bonsai Sanat Parkı'nı ziyaret eden Başkan Yılmaz, parkta incelemelerde bulunarak, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın önemli nilüfer yetiştirme merkezlerinden birini oluşturduklarını belirterek, "Nilüfer sever bir vatandaşımız 400'ün üzerinde nilüfer çeşidi üretmiş. Ondan Allah razı olsun. Bütün üretimini ve sistemini buraya nakletti. Onun sayesinde biz Bolu'da nilüfer üretim merkezini oluşturuyoruz." diye konuştu.

Nilüfer sayısını daha üst seviyeler çıkartmak için çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Gölcük Tabiat Parkı'nda 55 çeşit nilüferimiz var. Gölcük, nilüfer gölü haline dönüşecek. Nilüfer çok özel bir çiçek. Abant'ta iki renk nilüfer çeşidimiz var. Kış mevsimine kadar açan bir çiçek bu. Nilüfer, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı ile bütünleşmişti, Gölcük Tabiat Parkı ile olgunlaşacak ve buradan da Türkiye'ye nilüfer çeşitliliğini sergileyip, satacağız." dedi.

Bonsai ağaç üretim merkezini de oluşturduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Herşey şekilleniyor yavaş yavaş. İnşallah bu yıl içerisinde buralar cıvıl cıvıl olacak. Burası çocuklarımıza ve gençlerimize açılacak. Onlarda buralara gelerek yapılan çalışmalardan zevk alacak. Doğayı, yeşili ve güzellikleri sevecekler. Özel bir kentin özel alanları olacak. Bolu, yurt içinden ve yurt dışından gelen insanların izleme alanları haline dönüşecek." diye konuştu.
Kaynak: AA