Bingöl'de Gezici Kütüphane Hizmete Sunuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Bingöl Halk Kütüphanesine tahsis edilen tam donanımlı gezici kütüphane, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman ve diğer yetkililer katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Barman, törende yaptığı konuşmada, yerleşik kütüphanelerin bulunduğu yerlerden uzakta yaşayan vatandaşlara, bundan sonra gezici kütüphane aracıyla hizmet vereceklerini söyledi.

Gezici kütüphane aracında 2 bin adet okuma kitabı ile her türlü donanıma sahip olduğunu belirten Barman, şunları kaydetti:

"Kentteki bir vatandaş ile köydeki vatandaşın aynı olanaklardan yararlanmasını sağlayan gezici kütüphaneler, bütün vatandaşlara, büyük bir halk kütüphanesinde bulunan her çeşit bilgi kaynağına, herhangi bir yerde ulaşma, dolayısıyla bilgilenme olanağı sağlıyor. Gezici kütüphanemizde bin yetişkin ve bin çocuk kitabı ile 6 diz üstü bilgisayar, 4 sabit kamera ve bir yazıcımız mevcut."

Gezici kütüphanenin açılışını yapan Vali Mantı, daha sonra İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi.

Burada konuşan Mantı, gençliğin önemine işarete ederek, "Sizler üniversiteye hazırlanan gençlersiniz. Hayata bir basamak daha yaklaşmak için buradasınız. Azim, irade ve istikrar gösterirseniz kazanmayacağınız, yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Sadece tembeller için engeller bir problem teşkil eder, çalışkan insan için hiçbir engel problem teşkil etmez. Hepinizin belli hedefleri var ve ben sizlerin güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA