Başkanı Bıyık'tan 'Türkeş' Mesajı

Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kadir Bıyık, partinin kurucusu ve ilk başkanı olan Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkanı Bıyık'tan 'Türkeş' Mesajı
Başkan Bıyık, yayınladığı mesajda, Türk dünyasının manevi lideri Türk milliyetçiliğinin bilgesi Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlattı. Kadir Bıyık, "Bu 21 yılda da dualarımız onun kabrinin nur, mekânın Cennet olması içindir.

Başbuğ Alparslan Türkeş etrafında büyük bir bağlılık ve ülkü topluluğu oluşturmaya Muaffak olan nadir bir siyasetçidir. Fikirleri ve mücadelesi ile sevenlerinin kalbinde taht kurmuş, Ülkücülerin fikir babası olmuştur. Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk milletinin ve devletinin bekasını temim yolunda son nefesine kadar çalışmış, Türk milliyetçiliğinin bayrak ismi, büyük bir lider ve devlet adamıdır. O Türk’ün yüce varlığını siyasetine ve felsefesine nakşetmiş, bu kutlu yolu Milliyetçi Hareket Partisi ile gelecek nesillere miras bırakmıştır. Başbuğ Alparslan Türkeş, çalkantılı bir dönemde, halk yoksul, millet geleceğinden ümitsizken Dokuz Işığıyla ve inançlı kadrolarıyla Türk milletinin önünü aydınlatmıştır. O, devlet ebet müddet ilkesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin ve Türk vatanın ebediyen var olması için yorulmadan, yıkılmadan hayret göstermiştir. Başbuğ Alparslan Türkeş, siyasi krizlerin baş gösterdiği dönemlerde sağduyunun sesi olarak hareket etmiş, aşılmaz görülen sorunları sükûnetle halletmiş. Kriz dönemlerinde Türk milletinin ve Türk devletinin yanında yer almıştır. Onun uzlaşmacı ve yapıcı siyaseti Türkiye’yi birçok kez krizden kurtarmıştır. Başbuğumuzun belirttiği gibi, Türk milliyetçilerinin ülkelerinin ve Milletlerinin içlerinde bulunduğu karanlık şartların ve ihtiyaçların farkında olmamak; bu ihtiyaçlar doğrultusunda görevlerini anlamamak gibi bir lüksü yoktur. Türk milliyetçilerin günü birlik yaşamak, basit tartışmalarda vakit geçirmek gibi bir seçenekleri de yoktur. Bizler Türk milliyetçileri olarak, Başbuğ Alparslan Türkeş’in bütün bir millete örnek olan şahsiyetini kavrayarak, akılla, bilgiyle Türk milleti, Devleti ve vatanı için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle ömrünü Türklüğe adayan, büyük fikir ve devlet adamı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 21. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun” diye belirtti.

Kaynak: İHA