'Aynı Dairenin Farklı Kişilere Satılması' Davası

Adana'da aynı daireyi birden çok kişiye satarak yaklaşık 8 milyon lira dolandırdıkları ileri sürülen biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana’da apartman dairelerini proje aşamasında ve inşaat halinde satış sözleşmesi ile 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka şahıslara da tapu devri ile satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen biri tutuklu 7 sanığın 245'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu müteahhit İsmail Arapoğlu ile tutuksuz Abdulhakim P, Abdullah Ş, Aytekin Y, Barbaros Fazlı Y, Senan A. ile 28 müşteki geldi. Tutuksuz sanık Ahmet C. ise duruşmaya katılmadı.

Arapoğlu, savunmasında, müştekilerin yatırım ya da oturmak için daire satın alma amacıyla para verdiklerini söyledi.

Paraları alırken daire teslim etmemek kastıyla hareket etmediğini savunan Arapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Müştekilere henüz inşaata başlanmamışken gelecekte yapılacak bina ile satış yaptım ancak işlerim ters gitti, toparlayabilmek için müştekilerden parasını aldığım daireleri nakit ihtiyacı nedeni ile başkalarına sattım. Amacım işler düzeldikten sonra hak sahiplerine taşınmazlarını yapıp teslim etmekti . İşleri düzeltemeyince aldığım para karşılığı daireleri teslim edemedim. Şu anda işlerimi düzeltmeye çalışıyorum işlerimi düzeltebildiğim ölçüde zararlarını gidereceğim, taşınmazlar için paranın tamamını ödeyenlere gayri menkullerini teslim etmek kısmi ödeme ya da peşinat verenlere de paralarını iade etmek istiyorum."

Senan A. ise emlakçılık yaptığını, inşaat şirketine diğer sanık Abdullah Ş. ile yüzde 20 hissedar olduklarını belirterek, "Yapılan dairelerin satışını gerçekleştiriyorduk bu şekilde kendi yakınlarıma dahi satış yaptım. Dairelerin başkalarına devredildiğinden haberdar değildim, taşınmazların kime devredildiğini de bilmiyorum işler kötüye gidip durum ortaya çıkınca öğrendim." dedi.

Şirketin muhasebecisi Abdulhakim P. ise hak sahibi olmayan kişilere tapu devri yapıldığını fark edince tutuklu sanığı uyardığını savunarak, "Başlangıçta dairelerde kaydırma yapıldığını, dairenin maliki olarak görülen kişiye başka bir dairenin verileceğini bir kısmının da parasının geri verildiğini söyledi. Benim bilerek daire için para ödeyen kişi dışında başkasına taşınmazı tapuda tescil ettirmem söz konusu değildir, İsmail Arapoğlu'nun talimatları doğrultusunda hareket ettim." dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Müştekiler de sanıklardan şikayetçi olup, daire almak için yatırdıkları paraların geri ödenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık İsmail Arapoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

-Olay

Müteahhit İsmail Arapoğlu'nun dört ayrı semtte yaptığı apartman dairelerini proje aşamasında ve inşaat halinde iken 2015-2017 tarihleri arasında satış sözleşmesi yaparak satın alan vatandaşlar, dairelerinin başka kişilere satıldığını öğrenince müteahhit Arapoğlu ve ortakları ile yanlarında çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yapılan soruşturma sonunda müteahhit Arapoğlu 18 Aralık 2017'de tutuklanırken, diğer sanıklar hakkında ise adli kontrol kararı verilmişti.

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan haklarında dava açılan sanıkların dolandırdıkları her bir kişi için ayrı ayrı cezalandırılmaları istemiyle toplam 245'er yıl hapisleri istenmişti.

Kaynak: AA