ATO Başkanı Baran, Sabancı Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

ATO Başkanı Baran: 'Kendiniz olmayı bırakmanız ve fark yaratmanız lazım, sıradan olmayın. Elinden geleni yapan değil, elinden gelenin fazlasını yapan fark yaratır'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sabancı Üniversitesi "CEO’lar ve Liderlerle Çay Sohbetleri Kulübü" öğrencileriyle bir araya geldi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilere başarı hikayesini anlatan Baran, öğrenim hayatına devam ederken yaz aylarında çıraklık yaparak ticareti öğrendiğini aktardı.

Baran, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda maç izlemeye gelenlere üzerine oturmaları için gazete sattığını anlattı. Çıraklığın önemine işaret eden Baran, pratik bilgisi olmayan kişilerin iş hayatına atıldıklarında bocaladıklarını kaydetti.

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Baran, "Kendiniz olmayı bırakmanız ve fark yaratmanız lazım, sıradan olmayın. Elinden geleni yapan değil, elinden gelenin fazlasını yapan fark yaratır. Fark yarattığınızda lider olursunuz." ifadelerini kullandı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Baran, ATO’nun girişimciliği geliştirmek için yaptığı çalışmalardan ve diğer faaliyetlerinden söz etti.
Kaynak: AA