Adanaspor Taraftarı 5 Kişinin Yargılandığı Dava

Turuncubeyazlı taraftarları olay çıkarmaları için tahrik ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Spor Toto 1. Lig takımlarından Adanaspor'un taraftarlarını saha olayları çıkarmaları ve Kulüp Başkanı Bayram Akgül ile yöneticilere yönelik suç işlemeleri için sosyal medyadan tahrik ettiği iddiasıyla 5 yıl hapsi istenen tutuksuz 5 sanığın yargılanması sürdürüldü.

Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Refik G, Cem Ö, Hüseyin G, Mehmet Ali Ü. ve Osman Ç. ile avukatları katıldı.

Sanıklardan Refik G, savunmasında, "Suç işlemeye alenen tahrik etme" iddiasıyla suçlandıklarını, iddianameye konu sözlerin 8 dakikalık bir görüntü içinden cımbızla çekilerek alındığını ileri sürerek, konuşmasının bütünü izlendiğinde herhangi bir tehditte bulunmadığının ve suç işlemediğinin ortaya çıkacağını savundu.

Takımın aldığı olumsuz sonuçlar neticesinde eleştiride bulunduğunu ifade eden sanık, "Halk arasında 'ceketini alıp gitmek' denen bir tabir vardır. Ona atıfta bulunmak istedim. Emniyetle iş birliği yapıp olay çıkmamasını sağladık." şeklinde konuştu.

Diğer sanıklarlar da suç işleme kasıtlarının bulunmadığını belirterek beraatlarını istedi.

Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Adanaspor'un avukatı Erkin Doygun, Cumhuriyet Başsavcılığına geçen yıl 8 Mart'ta yaptığı suç duyurusunda, bazı taraftarların sosyal medya aracılığıyla kulüp taraftarlarını saha olayları çıkartmaları için tahrik edici paylaşımlar yaptığını ileri sürmüştü.

Suç duyurusuyla başlatılan soruşturma neticesinde şüpheliler hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik etme" iddiasıyla 5'er yıl hapis istemiyle dava açılmış, ayrıca 5 sanık 1 yıl boyunca spor müsabakalarını seyirden de men edilmişti.

Kaynak: AA