8 Yılda 35 Bin Öğrenci Kentin Kültürünü Tanıdı

Kırşehir'de hayata geçirilen Tarihe Yolculuk Projesi ile ilçe ve köylerden gelen öğrencilere, yaşadıkları kentin tarihi ve kültürel değerler tanıtılıyor Belediye Başkanı Bahçeci: '35 okuldan 8 bin öğrenciye tarihi mekanların tanıtımını gerçekleştirdik'.

Kırşehir'de hayata geçirilen Tarihe Yolculuk Projesi ile ilçe ve köylerden gelen öğrenciler, yaşadıkları kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı buluyor.

Kırşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen proje ile 8 yılda 35 okuldan 8 bin öğrenci için farklı tarihi mekanlara kültür gezileri düzenlendi. Belediyenin ulaşım ve rehberlik desteği verdiği proje ile bu yıl 22 okuldan bin öğrenciye daha kültür gezileri organize edilecek.

Taşımalı sistemle ilçe merkezlerindeki okullara getirilerek eğitim verilen köyde yaşayan çocukların da aralarında olduğu öğrenciler, Gökbilimleri Medresesi adıyla bilinen Cacabey Camisi, Ahi Evran Camisi ve Külliyesi, Türkçenin öncülerinden Aşık Paşa'nın türbesi, Ağalar Konağı, Ahmed-i Gülşehri Türbesi, Mevlana'nın öğrencisi Şeyh Süleyman Türkmani türbesi ve imareti, Hirfanlı Barajı, Kaman Arkeoloji Müzesi, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, İkizarası Kent Park ve Güzler Parkı'nda hem güzel vakit geçiriyor hem de yaşadıkları kentle ilgili bilgiler ediniyor.

Proje ile ilgili AA muhabirine bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak 2010 yılında başlattıkları Tarihe Yolculuk Projesi sayesinde başta ilkokul, ortaokul, lise olmak üzere öğrencilere kentin kültürel değerlerini tanıtmak için geziler düzenlendiğini söyledi.

Farklı zamanlarda il dışından gelmiş üniversite öğrencilerine de tanıtım gezileri düzenlediklerini belirten Bahçeci, şunları kaydetti:

"Selçuklu ve Osmanlı kültürünün yoğun yaşandığı illerden birisi Kırşehir. İlimizde bulunan tarihi eserlerin öğrencilerimize gezdirilerek tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla şimdiye kadar 35 okuldan 8 bin öğrenciye tarihi mekanların tanıtımını gerçekleştirdik. Tarihe Yolculuk Projesi’ni artık geleneksel hale getirdik. Şehirlerini tanımaları, tarihi değerlerini bilmeleri için önemli bir faaliyet. Öğrencilerimize yönelik bu gezilerimize diğer ilçelerimizle devam edeceğiz."

Bahçeci, ulaşım için araç tahsisi ve ikramları kendilerinin karşıladığını, belediyeye bağlı Sosyal İşler Müdürlüğü'nün de rehber görevlendirdiğini belirtti.
Kaynak: AA