Siirtli Öğrenciler Gazi Ve Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kardeş okul projesi kapsamında Kahramankazan ilçesini ziyaret etti.

Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen öğrenciler, burada 15 Temmuz Gazisi Mustafa Zorova'yı ve 15 Temmuz şehidi Ali Anar'ın ailesini ziyaret etti.

Önce Kahramankazan Şehitliği'ne giden öğrenciler burada Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ardından ayağından 33 ameliyat geçiren gazi Mustafa Zorova'yı (72) evinde ziyaret etti.

Gazi Zorova'nın tek tek elini öpen 20 kişilik kız öğrenci grubu, Zorova'ya Türk bayrağı hediye etti.

Zorova, bayrağı gözyaşları içinde dakikalarca öperken bu durumdan etkilenen öğrenciler de gözyaşı döktü.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Zorova, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, "Birbirinizle çekişmeyin. Türkiye için çalışın, geleceğiniz için çalışın çünkü ülkemizin ümidi sizlersiniz." dedi.

Kurtalanlı öğrenciler daha sonra şehit Ali Anar'ın Ahi Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Şehidin eşi Nuray Anar, gözyaşları içinde 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, "Ben çocuklarıma da diyorum, önce Allah'tan korkun ve vatanınıza milletinize ihanet etmeyin. Ülkenize sahip çıkan hainlere fırsat vermeyin." dedi.

Öğrenciler, ziyarette Anar'a üzerinde Türk bayrağı bulunan "15 Temmuz7u unutmadık, unutmayacağız" yazılı el işlemesi kilim hediye etti.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü de ziyaret eden öğrencilere Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz da eşlik etti.

Kaynak: AA