Şehit İtfaiyeci Çebi, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çebi, Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Fatih'te bir otelin saunasında çıkan yangına müdahale sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede iki gün sonra 42 yaşında yaşamını yitiren şehit itfaiyeci Onbaşı Taner Çebi, son yolculuğuna uğurlandı.

Yurt içi ve dışında birçok yangın ve afette onlarca insanın hayatını kurtaran Çebi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, İtfaiye Daire Başkanlığı önündeki törenin ardından Fatih Camisi'ne getirildi.

Burada taziyeleri, şehit Çebi'nin eşi Ayla Çebi ile yakınları kabul etti. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Daniel Droz-Vincent, şehit Çebi'nin yangında kurtardığı Fransız vatandaşlar adına Ayla Çebi'ye taziyelerini sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından helallik alındı.

Şehit itfaiyeci Çebi'nin naaşı, mesai arkadaşlarının omuzlarında görev yaptığı itfaiye aracına kadar taşındı.

Şehit Taner Çebi'nin naaşı, Edirnekapı'daki İtfaiye Şehitliği'nde defnedildi.

-Olay

Fatih'te 27 Nisan'da bir otelin sauna kısmında çıkan yangını söndürmeye giden Fatih itfaiye grubunda görevli Taner Çebi, yangına müdahale etmeye çalıştığı sırada yaralanmış, 29 Nisan'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA