Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. Yılı

Vezirköprü ilçesinde Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. yılı kutlandı.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu, tiyatro gösterisi sundu ve kahramanlık türküleri seslendirdi.

Okulun sosyal bilgiler öğretmeni Hüseyin Akkaş, yaptığı konuşmada, Kut'ül Amare Zaferi'nin Osmanlı için önemine işaret ederek, "Bu savaş, Osmanlı'nın varoluş mücadelelerinden birisiydi. Oysa bu savaş, Türk milletinin varlığına kasteden, topyekun saldırıya karşı en esaslı başkaldırılardan, direnişlerden biriydi. Oysa bu savaş, bütün Ortadoğu halklarının, Bağdat'a doğru ilerleyen sömürgeci güçlere karşı son direnişiydi." dedi.

Savaşın İngilizlere karşı 6 Kasım 1914 tarihinde başladığını anlatan Akkaş, ağır şartlar altında süren kuşatma sonunda 29 Nisan 1916 tarihinde İngiliz Ordusu'nun teslim olmak zorunda kaldığını belirtti.

Programa, Kaymakam Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Uzun, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA