İstanbul'daki Organize Suç Örgütlerine Yönelik Operasyon

İki ayrı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 38 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul'daki Organize Suç Örgütlerine Yönelik Operasyon
İstanbul'da iki ayrı suç örgütüne yönelik operasyonda, gözaltına alınan 38 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 18 Nisan'da iki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 42 kişiden 4'ü serbest kaldı. Aralarında suç örgütü liderleri olduğu öne sürülen Bilal Y. ile Hüseyin Y'nin de bulunduğu 38 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 31 Mart'ta Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi Yamak Sokak'taki bir kahvehaneye yapılan ve 7 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili çalışma başlatmış, 18 Nisan'da düzenlenen operasyonda 42 kişi gözaltına alınmıştı.

Ekipler 55 adrese eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, uzun namlulu silah, 9 tabanca ile mermiler ve pompalı tüfek ele geçirmişti.

Öte yandan Hüseyin Y'nin, şubat ayında Bakırköy'de Kemal Serdar Sitoçi'nin (70) öldürülmesi olayının, azmettiricisi olduğu iddia edildi. Bu soruşturma kapsamında silahı kullandığı iddia edilen B.Ü de gözaltına alındı.
Kaynak: AA