Elazığ'da 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projes

Elazığ'da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında açılan 17 kursta eğitim gören 539 kişiye törenle sertifika verildi.

Elazığ'da 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projes
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Elazığ Ziraat Odası Başkanlığı, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen kursları başarıyla bitirenlere sertifika verilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, yaptığı açıklamada, düzenledikleri bu kurslarla iş kalitesini arttırdıklarını söyledi.

"Eğitimin olmadığı yerde bereket olmaz" diyen Karahan, sözlerine şöyle devam etti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın eğitim seferberliği ve talimatları doğrultusunda sürekli eğitimler düzenliyoruz, düzenlemeye devam edeceğiz. Çünkü üreticilerimizin bazen yanlış yaptıkları uygulamalardan dolayı kazançları boşa gidiyor, alın terleri boşa çıkıyor. Biz de üreticilerimizin yanında olmak, üreticilerimizin daha sağlıklı ve kaliteli ürünlerle aile ekonomilerine daha fazla kazanç elde edebilecekleri üretim sistemlerini hayata geçirebilmeleri için bu eğitimleri düzenliyoruz."

Üreticilerin bu eğitimlerden çok memnun olduklarını anlatan Karahan, uygulamalı çalışmaların daha faydalı olduğunu ve yapılan çalışmaları incelediklerinde bunu net olarak gördüklerini ifade etti.

Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu üyesi Bekir Şinasi Özdemir de birçok kurumla bir araya gelerek çok güzel işler ortaya çıkardıklarını söyledi.

Oda olarak eğitime çok önem verdiklerini belirten Özdemir, "Bizim olmazsa olmazımız eğitimdir. Eğitim ile alın teri birleşince çok güzel işler ortaya çıkar. Eğitilen insanların yaptığı ürünler ve tarım alanları mutlak süreçte başarıyı yakalıyor." dedi.

Kaynak: AA