'Akıllı Tır Akıllı Çocuklar' Projesi

Sakarya'da "Akıllı Tır Akıllı Çocuklar" projesi kapsamında ilkokul çocuklarına temel trafik eğitimi verildi.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir firma tarafından Adapazarı ilçesindeki Karadere İlkokulu bahçesine getirilen tırda öğrencilere trafik işaretleri tanıtıldı.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, burada yaptığı konuşmada, trafik kurallarının önemli olduğunu söyledi.

Trafiğin sevgi, saygı, hoşgörü ile güzelleştiğini belirten Durmuş, trafik eğitiminin yapılması için katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kentteki 186 bin öğrencinin hayata hazırlanması için projeler üretilmesine destek vereceklerini aktaran Durmuş, "Biz istiyoruz ki çocuklarımızın yüzündeki tebessümler her dem baki kalsın. Anne ve babalarının da kendilerine kavuşabilmeleri konusunda trafikte hız yapmasınlar." dedi.

Proje hakkında bilgiler veren firmanın genel müdürü Ali Tulgar, sosyal sorumluluk projelerinin kurumsal yapılarının önemli bir parçasını oluşturduğunu dile getirerek, "Trafik bilincinin okul çağlarından itibaren oluşturulması fikrinden yola çıktığımız projemizle, bu yıl Sakarya ilimizin ilçe ve köylerinde yaklaşık bin çocuğa ulaştık. Her sene başka illerde başka çocuklarımız ile buluşmak ve bu projeyi geleneksel hale getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA