Yozgat KADEM Çalışmalarına Hız Verdi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yozgat Temsilcisi Fadime Solmaz ve üyeleri, gazetecilerle bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Solmaz, İl Temsilciliği binasında düzenlenen toplantıda, toplumda sadece aile ve şiddet hususunda değil, hukukun bütün alanlarında kadın haklarının vurgulanması ve hukuk sisteminde olmayan sebeplerle kadın erkek ayrımı yapılmaması gerektiğini söyledi.

Solmaz, kadınların yaşama pozitif katılımını, demokratik haklarının bilincinde olmalarını sağlamayı, bireysel ve mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Onların araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik edip, sosyal, kültürel konularda daha fazla yer almalarını istiyoruz. Bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Köylerimizde yaşayan kadınlarımıza da ulaşacağız." diye konuştu.

İlk olarak okuma yazma kursu açtıklarını aktaran Solmaz, "Okuma yazma bilmeyen kadınlarımız kursumuza katılarak okuma yazmayı öğreniyor. Bu da bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Solmaz, kız öğrencilerin nitelikli bir eğitim süreci yaşamaları için Yozgat’ta yurt hizmeti vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA