Varto MYO'nun Bölümleri Belli Oldu

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, ilçede açılacak olan meslek yüksekokulunun (MYO )bölümlerinin belirlendiğini söyledi.

Varto MYO'nun Bölümleri Belli Oldu
Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak olan Varto MYO’nun bölümleri ve programlarının belli olduğunu belirterek, ilçeye hayırlı olması dileklerinde bulundu. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Çetin, “Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’la yaptığımız görüşmelerde, yapacağımız 200 kişilik pansiyon ve spor kompleksimizi öğrencilerimizin istifadesine kullanmak üzere kendisine söyledik. Olumlu geçen görüşmemizde Rektör Polat, ilçenin eğitim seviyesinin yüksek olduğunu ama ilçede meslek yüksekokulunun olmayışının kendilerini üzdüğünü söyleyerek, çalışmalar başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda Rektör Polat ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da olumlu karar vermesi sonucunda Varto MYO’da, ilk aşamada Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü adı altında ‘Özel Güvenlik ve Koruma Programı’, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü adı altında ‘Optisyenlik Programı’, Yönetim ve Organizasyon Bölümü adı altında ‘Spor Yönetimi Programı’ eğitimleri verilecek. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, valimize, milletvekilimize, YÖK Başkanımıza ve rektörümüze teşekkür ederim” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise Varto için bir rüyanın gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, “Bu programları; ilgili kişi ve kurumlarla yaptığımız etraflı istişareler neticesinde, Varto’nun ve eğitim gördükten sonra iş hayatına atılacak öğrencilerimizin uzun vadeli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak belirledik. Hem üniversitemiz hem de Varto için son derece heyecanlıyız. Varto için bir rüya gerçekleşiyor. Uzun yıllardır Varto’ya bir MYO kurulması için çalışıyorduk. Tabii asıl iş bundan sonra başlıyor. Bütün Vartoluların bu okula, bu okulda eğitim verecek akademisyenlere, çalışacak idari personele ve elbette eğitim almak üzere ilçeye gelecek öğrencilere destek olması gerekiyor. Yerel yönetimimizin Varto’nun gelişmesi adına çok ciddi gayretleri var. Varto, daha güzel bir yerleşim yeri olma yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerliyor. Üniversite olarak Varto MYO’yu daha ileri taşımak adına gereken neyse yapmaya hazırız. İnşallah halkımızın da desteğiyle Varto MYO, üniversitemizin en canlı ve hızlı gelişen akademik birimi olacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA