Vali Köşger Üreticiye Zeytin Fidanı Dağıttı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Bozdoğan ve Karacasu ilçelerinde zeytin fidanı dağıtım törenlerine katıldı.

Vali Köşger Üreticiye Zeytin Fidanı Dağıttı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Zeytin Sahalarının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında Bozdoğan ve Karacasu İlçelerinde çiftçilerimize zeytin fidanları dağıtımı gerçekleştirildi.

İlk Tören Bozdoğan İlçesi Örtülü Mahallesinde gerçekleştirildi.

Zeytin Fidanı Dağıtım Törenine Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz, Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, İlçe Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Fidan Dağıtımı Töreni ardından Bozdoğan Mahalle Muhtarları ve vatandaşlarımızla çay içip, sohbet etti. Muhtarlar ve vatandaşlar istek ve sorunlarını Vali Köşger’e ilettiler.

Vali Köşger, Muhtarlarla yaptığı toplantının ardından Bozdoğan İlçesi Örtülü Mahallesinde Su Tutma Göletinde incelemelerde bulundu. Vali Köşger’e Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz ve Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın eşlik etti.

Daha sonra Karacasu İlçesine geçen Vali Köşger, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Karacasu İlçesinde düzenlenen Zeytin Fidanı Dağıtım Törenine katıldı.

Buradaki Törene Vali Köşger’in yanı sıra Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, İlçe Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törendeki konuşmasında Türkiye’nin dünyanın, Aydın’nın da Türkiye’nin bir özeti olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Dünyanın genelinde ne varsa ülkemizde de o var. Kum, güneş, deniz, dağ, taş, kayak turizmi, tropikal meyveye kadar her şey var. Türkiye dünyanın bir özetiyse Aydın’da Türkiye’nin bir özeti. Türkiye’nin tamamında ne yetişiyorsa Aydın’da hepsinin en iyisi yetişiyor. Aydın müstesna bir il, gözbebeği bir şehir” dedi.

Konuşmasının devamında Ülkenin her santimetrekaresini terle sulayarak bir şeylerin başarılabileceğini ifade eden Vali Köşger, “Vatan, millet, bayrak, din, iman dendi mi hiçbirimiz kabımıza sığmayız, ne gerekiyorsa yaparız. Gözümüz hiçbir şeyi görmez. Aydın’ın Yörükleri de efeleri de, kızları da kızanları da Emir Ayşe olur, erkekleri Yörük Efe olur, eline tüfeği alır çıkar düşmanı kovuncaya kadar mücadele eder. Ancak iş bununla bitmiyor. Düşmanı kovduktan sonra bu ülkenin zenginliklerinden hem biz hem de gelecek nesiller yararlanması lazım. Her santimetrekaresini terle suladığımız zaman, okullarında çocuklarımız gürül gürül okuduğu zaman muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkararak olur bir ülkeyi imar etmek” dedi.

Vali Köşger, Törenin ardından Karacasu Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı’dan İlçe ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra İlçe Mahalle Muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Muhtarlar talep, öneri ve sorunlarını Vali Köşger’e ilettiler.

Zeytin Sahalarının İyileştirilmesi Projesi

Zeytin Sahalarının İyileştirilmesi Projesi ile Gemlik, Manzelina ve Palamut çeşitlerinden toplam 114 bin 400 adet fidan Bozdoğan, Karacasu ve Çine ilçelerimizde çiftçilerimize dağıtılacak. Projenin 714 bin TL olan toplam fidan tutarının yüzde 70’lik kısmını kapsayan 500 bin TL’si Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bütçesinden, yüzde 30’luk kısmını kapsayan 214 bin lira çiftçiden karşılanacak. Bu proje ile 2 bin 150 adet üreticiye 50’şer adet zeytin fidanı dağıtılacak.
Kaynak: İHA