Türkeş'in Vefatının 21'İnci Yılı

MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş'in vefatının üzerinden yıllar geçmesine karşılık kendisine besledikleri sevginin hiç azalmadığını belirtti.

Aras, Türkeş'in vefatının 21'inci yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkeş'in ülküleriyle Türk milletinin önüne düştüğünü, ülkücülüğüyle Türk tarihinde sönmeyecek bir kıvılcım çaktığını ifade etti.

Alparslan Türkeş'in 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanı olduğunu ifade eden Aras, şunları kaydetti:

"Attığı her adımı milletimizin yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir.Başbuğ Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997 tarihinde vefatının üzerinden seneler geçmesine rağmen kendisine karşılık beslediğimiz sevgi hiç azalmamıştır. Ona ve ülkülerine bağlılığımız ve sadakatimiz hiç eksilmemiştir. Milliyetçi ülkücü hareket olarak onu anarken, bir kez daha eşsiz hatıralarıyla dolup taşmaktayız.O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, yüksek ahlakın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisi olmuştur.1944 yılının baskı ve zulümlerinden, 1997 yılının nisanına kadar uzanan muhteşem milliyetçilik mücadelesi, hayatını ülkesine ve milletine adamışlığın en mümtaz örneklerini oluşturmuştur.İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır."

Kaynak: AA