Tüm Kemikleri Kırıldı, Kalbinin Kırılmasını İstemiyor

Diyarbakırlı 18 yaşındaki cam kemik hastası Zeynep Onat’ın 3 yaşından beri kemikleri sayısız kez kırıldı. Kemikleri her kırıldığında çığlığı tüm mahalleyi saran Onat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, en azından saçlarını kendisi taraması için yardım etmesini istedi.

Tüm Kemikleri Kırıldı, Kalbinin Kırılmasını İstemiyor
Zeynep Onat, 11 çocuklu bir ailede 18 yıl önce dünyaya geldi. 3 yaşına kadar normal bir çocukluk geçiren Onat’ın tüm hayatı, kalça çıkığı ile mahvoldu. Ailenin bilinçsizliği ve maddi imkansızlıkların da birleşmesiyle Zeynep, cam kemik hastalığının pençesine kapıldı. 3 yaşından sonra kemikleri her kırıldığında acı içinde çığlık çığlığa kalan Onat, çocukluk döneminde oyuncak bebek ve çikolatalarla mutluluğu aramaya başladı.

7 yaşına geldiğinde okula gitmek istediğini ailesine bildiren Onat, hastalığı nedeniyle okula gidemeyeceğini öğrenince hayata küstü. Bir süre babasıyla zaman geçirip mutsuzluğunu gizleyen Onat, 8 yaşına geldiğinde bir şok daha yaşadı. Onat’ın şizofren tanısı konulan ağabeyi, babasını öldürdüğünde henüz 8 yaşında olan Onat için daha zor günlerin kapısı aralandı. 3 yaşına yakalandığı hastalığında 15 yılı geride bırakan ve sayısız kez kemikleri kırılan Onat, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, elleri ile saçlarını taraması için kendisine yardım etmesini istiyor.

Hastalığı nedeniyle vücudu şekilden şekle girdi

Hastalık sürecini ve zorlu yaşamını İHA muhabirine anlatan Zeynep Onat, 18 yaşında olduğunu ve 3 yaşından beri cam kemik hastası olduğunu söyledi.

Kalça çıkığından sonra kemiklerinde farklı şekillerin oluştuğunu kaydeden Onat, bu günden sonra vücudundaki tüm kemiklerin yavaş yavaş kırılmaya başladığını belirtti.

İmkansızlıklar ve çaresizliklerden dolayı vücudunun şekilden şekle girdiğini aktaran Onat, tek isteğinin, kolları ve bacaklarının düz olması olduğunu dile getirdi. Yürümesi durumunda yeniden doğmuş gibi olacağını anlatan Onat, bunun olmazsa bile en azından kollarının düzeltilmesi için yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi.

“Çocukluğumu yaşayamadım, şimdi genç kızlığımı da yaşayamıyorum”

Çocukluğunu hatırlamadığını ve yaşayamadığını vurgulayan Onat, şunları söyledi:

“Şimdi yeni yeni genç kız olmuşum, genç kızlığımızı da hiç görmüyorum. Sürekli hastayım, sürekli yatağın üzerindeyim. Kemiklerim sürekli kırılıyor ve ben sürekli acı çekerek ağlıyorum. Benim her bir kemiğim kırıldığı zaman sesim diğer dünyaya gidiyor. Hiç okul okumadım, ailem göndermedi cam kemik hastasıyım diye. Onun için de ben çok çaba gösterdim gitmek istedim ama ailem izin vermedi. Eskiden ben çok mutluydum, bir çikolata ile oyuncak bebek ile mutlu olmasını biliyordum. Sonradan yetişkin olduğum zaman kendimi fark ettim. İnsanların içinde arkadaşlarımın içinde nasıl büyük bir eksikliğim var, nasıl farklı bir insan olduğumu anladım. Evdeyim, bir evin içindeyim evimiz 5. kat ve hiçbir zaman dışarı çıkamıyorum. Benim, bu evdir, televizyon ve telefondur başka hiçbir şey yok. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, yardımseverlerimize seslenmek istiyorum, Allah rızası için, Allah’tan diliyorum onlardan rica ediyorum benim bu sesimi duysunlar. Hastalığıma çare bulsunlar. Hayatım daha rahat geçmesi için, kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabilmem için bir insan bana vesile olsun. Kollarım bacaklarım düzelsin. En azından istediğim zaman saçlarımı toplayayım, giysilerimi giyebileyim, su içmek istediğimde rahat içeyim, ben bunları da karşılayamıyorsam, saçımı toplayamıyorsam nasıl bir tat alabilirim ki bu hayatta. Hayattan beklentim yok, beklentim sadece kişisel ihtiyaçlarımı karşılamak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım bekliyor

Kemiklerinin 80’den fazla kez kırıldığını bildiren Onat, şöyle devam etti:

“En az 80 defa benim kemiklerim kırılmıştır. Hep düşünüyorum ben ne yapacağım, ne olacağım diye. Ben hep böyle mi olacağım, ölünceye kadar mı bu acıları çekeceğim. İsteğim, kollarımdan bacaklarımdan estetik olayım, düz olsunlar. Kendime baktığım zaman üzülmeyeyim, ağlamayayım, kendimle küs olmayayım. Ben aynalara bile bakmıyorum, istediğim her giysiyi giyemiyorum. Elimden geldiği kadar vücudumu kapatmaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bana yardım etsin.”
Kaynak: İHA